Magyarország

2010.04.16. 16:26

VULKÁNI HAMU - A Malév és a Wizz Air ha más megoldás nincs, visszafizeti a jegyek árát

<p>A Malév és a Wizz Air is ingyen átfoglalja késõbbi járataira azon utasok jegyét, akik a vulkáni hamu miatt elrendelt légtérzár miatt pénteken nem indulhattak útnak a légitársaságok gépeivel.</p>

Hegedûs Ádám, a Malév illetve Kázmér Natasa, a Wizz Air kommunikációs vezetõje a Független Hírügynökségnek péntek délután azt mondta: ha utasaiknak semmilyen más megoldás nem felel meg, akkor visszafizetik a péntekre szóló jegyük árát.
A Malév kommunikációs vezetõje szerint a légtérzár miatti járatkimaradások több ezer utasukat érintik. Az átfoglalás lehetõsége szombatra is érvényes, bár még egy nap múlva is bizonytalan lesz, hogy mely járatokat tudják elindítani - tette hozzá.

A Wizz Air szóvivõje elmondta: internetes honlapjukra folyamatosan teszik fel a legfrissebb információkat. A szóvivõ azt ajánlja, hogy telefonálás helyett utasaik itt tájékozódjanak. Ezen a weblapon lehet kitölteni azt a nyomtatványt is, amellyel vissza lehet igényelni a jegy árát. A járattörlések egyébként a Wizz Air esetében 8 magyar vonatkozású járatot és körülbelül ezer magyar utast érintenek - tette hozzá. Felhívta a figyelmet arra is: azoknak az utasoknak, akik "ott ragadtak" valahol, azt ajánlja, hogy busszal, autóval, kocsival induljanak el, mert nem lehet tudni, mikor szállhatnak fel újra a gépek. Akik nem tudnak így elindulni, a légitársaság "ésszerû határok között" kifizeti a szállási költségeit - mondta.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!