Magyarország

2010.04.25. 21:22

VÁLASZTÁS 2010: Orbán: a nemszeti együttmûködés rendszere

<p>Orbán Viktor szerint a mai nappal Magyarország megdöntötte a hatalmukkal visszaélõ oligarchák rendszerét és helyette megalapította a nemzeti együttmûködés rendszerét.</p>

A választások éjszakáján vasárnap a budapesti Vörösmarty téren felállított színpadon több száz szimpatizáns elõtt Orbán Viktor magyar világcsúcsnak nevezte, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség a mandátumok 68 százalékát megszerezte a Parlamentben. A miniszterelnök-jelölt szerint egyértelmûvé vált, hogy rendszert változtatni nem lehet, csak rendszert megdönteni és helyette újat alapítani.


A Fidesz elnöke szerint a magyar emberek átlépték saját árnyékukat, újra mertek nagyok lenni és legyőzték az oligarchákat. Mától Magyarország rendszerét a nemzeti együttműködés rendszerének hívják és mától a nemzeti egyetértés lesz mindennek a mércéje - mondta.
Az ország mostantól új szabályok szerint működik majd, mert a csak magáncélokat és magánérdekeket építő politika napjai leáldoztak, és "nem fogjuk hagyni, hogy még egyszer visszatérjen" - fogalmazott Orbán Viktor.

A pártelnök hozzátette: a győztesnek nem igaza van, hanem feladata, csak az a siker, ami az egész ország számára az. Orbán a Fidesz-KDNP 68 százalékos sikerére utalva úgy fogalmazott: a mai napon az oxigénpalack nélküli csúcstámadás sikeres volt, a szavazófülkékben forradalom történt. A fideszes politikus szerint a magyarok megértették és diadalra vitték történelmi álmukat: "vincit, voluntas tua - győzedelmeskedjék tehát a te akaratod."
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!