Magyarország

2010.04.25. 18:09

VÁLASZTÁS 2010 - Nincs fennakadás a szavazókörökben, legfeljebb 2-3 percet kell várakozni

<p>Az Országos Választási Iroda (OVI) vezetõje bízik abban, hogy este hét óráig, vagy "nem sokkal utána" valamennyi szavazókörben lezárul a voksolás.</p>

Virág Rudolf újságírók elõtt azt mondta, az igazolással szavazók miatt kiemelt 10 szavazókörben továbbra sincs fennakadás, az elsõ forduló tapasztalatai után ugyanis növelték az igazolással szavazásra kijelölt szavazókörök "áteresztõképességét".

Virág Rudolf szerint úgy tûnik, a választók megfogadták a választási szervek tanácsát és nem az utolsó pillanatra hagyták a szavazást. Amennyiben este 7 óra elõtt fél órával nem érkeznek tömegek az igazolással szavazók számára kijelölt szavazókörökbe, idõben befejezõdhet a voksolás - fogalmazott. Ezeken a helyeken egyébként a részvételi arány 39,5 és 62,3 százalék között alakul, amely sokkal magasabb az országos átlagnál.

Az OVI adatai szerint 16 órakor mindössze 2-3 perc volt a legnagyobb várakozási idõ a fõvárosban, a X. kerület egyik szavazókörében. Az egész napot tekintve maximum 10 percet kellett várakozni egy-egy szavazókörben, a III. és egy XIII. kerület egy-egy pontján. A III. kerületben egyébként délután négyre ez már fél percre csökkent.

Ami a külképviseleti szavazást illeti, a délután 3 órás adatok szerint 36 ponton zárult le a szavazás; ezeken a helyeken 200 voksot adtak le a választók.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!