Magyarország

2010.04.28. 19:00

Rágyújtották a házát a bátonyterenyei idős emberre?

<p>Ráégett a ruhája és súlyos égési sérüléseket szenvedett egy idõs férfi szerdára virradóra Bátonyterenyén, miközben égõ házából menekült.</p>

A rendõrség és a tûzoltóság a gyújtogatást sem zárta ki - értesült a Független Hírügynökség.
Antal István alezredes, a Salgótarjáni Tûzoltóság parancsnok-helyette a Független Hírügynökségnek elmondta: a bátonyterenyei Dobó úti családi házban és annak lomokkal teli udvarán mintegy 600 négyzetméter kapott lángra, a tüzet három gépjármûrõl összesen nyolc vízsugárral tudták eloltani.

Az ingatlanra való bejutás sem volt egyszerû a tûzoltóknak, mert a nagy mennyiségû vasanyagon keresztül az összehegesztett fémlemezzel körülkerített épülethez vezetõ bejáratot nem találták. Végül kézi szerelésû létrán át, valamint gyorsdaraboló segítségével jutottak az udvarba, ahol építési faanyag, mûanyag szigetelések, felhalmozott hulladék, gumiköpeny és olajszármazék égett. A tûzben kiégett az épület tetõszerkezete és a ház berendezése is. Az idõs tulajdonos másodfokú égési sérüléseket szenvedett a testén, õt a mentõszolgálat kórházba szállította, élettársa sérülés nélkül megúszta - közölte Antal István.

Mivel az idõs férfinek egy ingatlanát már felgyújtották, gyanítják most sem zárható ki az idegenkezûség, a tûz keletkezési okát és körülményeit így a rendõrséggel közösen vizsgálja a tûzoltóság.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!