Magyarország

2010.04.21. 16:56

Orbán nem akar gárdákat látni Magyarországon

<p>Mi nem gárdákat és félkatonai szervezeteket szeretnénk látni Magyarországon, hanem jól mûködõ, fölszerelt, tisztességesen megfizetett, hatékonyan mûködõ rendõrséget. A magyar államnak kell garantálnia polgárai számára a biztonságot - mondta Orbán Viktor szerda délután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon. A politikus újságírói kérdésre azt mondta: "bízzanak bennem, lesz adócsökkentés" Magyarországon.</p>

Az országgyûlési választásokon való részvételre buzdított Orbán Viktor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamazon a helyi rendõrõrs elõtt. A megyében három választókerületben még nem dõlt el a választás.

A rakamazi helyszín kiválasztását azzal indokolta a Fidesz elnöke, hogy a városban a rendõrõrsnek és az önkormányzat összefogásával látványosan javult a közbiztonság, egy év alatt 40 százalékkal csökkent a garázda bûncselekmények, lopások, betöréses lopások száma.

"Azért jöttem el ide, hogy biztassam a választópolgárokat, mert Magyarországon a rendetlenségnek, a bûnözõk világának hamarosan vége lesz, törvényesség és rend fog uralkodni. Ezt elsõsorrban rendõrség megerõsítésétõl, az önkormányzatoktól és központi kormányzattól várjuk" - folytatta Orbán Viktor, aki szerint több jogszabályt meg kell változtatni ahhoz, hogy a rendõrség tehesse a dolgát, ezért nem mindegy, hogy a közrend helyreállításának szándékával fellépõ kormány mögött milyen többség áll majd a parlamentben. A második forduló errõl fog szólni - tette hozzá.

Orbán szerint "a második fordulóban fog eldõlni, lesz-e nemzeti egység, le tudjuk-e zárni a zavarosban halászás, kétes bírósági és hatósági eljárások korszakát, és belépünk egy világos korszakba, ahol a rendõrség teljesíteni tudja azt a feladatát, amiért létrehozták."
Újságírói kérdésre, hogy lesz-e adócsökkentés, ha hatalomra kerülnek, a Fidesz elnöke azt felelte: "bízzanak bennem, lesz adócsökkentés."
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!