Magyarország

2010.04.21. 15:51

Nyomozás a közterület-fenntartónál

<p>Nyomozás indult hûtlen kezelés miatt szerdán a Fõvárosi Közterület-fenntartó gazdálkodásával kapcsolatban - közölte a Budapesti Rendõr-fõkapitányság.</p>

Több hónapja gyûjtik már az adatokat a rendõrök a céggel kapcsolatban. Korábbi sajtóhírek szerint a közterület-fenntartó a fõvárosi koalíció kifizetõhelye volt.
A gazdaságvédelmi nyomozók februárban - a BKV-ügyben zajló vizsgálat közben - jutottak olyan információk birtokába, hogy a Fõvárosi Közterület-fenntartónál (FKF) is - a közlekedési vállalathoz hasonlóan - gyanús tanácsadói szerzõdések születtek. Szerdán rendelték el a nyomozást hûtlen kezelés miatt. Ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás, azaz nincs még gyanúsítottja az ügynek. A rendõrség közleménye szerint a nyomozás feladata azt is tisztázni, hogy a cég közbeszerzési eljárásai megfeleltek-e a jogszabályi elõírásoknak.

Korábban a Hír Televízió és a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy az FKF-nél is Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettes és Mesterházy Ernõ volt fõpolgármesteri tanácsadó szabta meg, kivel kell szerzõdést kötni, kit mivel bízzanak meg és mennyi pénzt kell visszajuttatni a közbeszerzések után a városvezetéshez. A hírek szerint ugyanolyan módszerekkel folyt ki sok tízmillió forint a cégtõl, mint a BKV-tól.
Késõbb az RTL Híradó számolt be Bielek Péter, az FKF vezérigazgatójának tanúvallomásáról. A cégvezetõ vallomásában - a többi között - arról beszél, hogy Hagyó Miklós utasítása alapján elõre meghatározott cégek nyertek el közbeszerzéseket a Fõvárosi Közterület-fenntartó Vállalatnál.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!