Magyarország

2010.04.08. 07:31

Korrupciósorozat a HM-nél - Magyar Nemzet

<p>Több eljárást is indított a katonai ügyészség a napokban a Honvédelmi Minisztérium gyanús szerzõdéseivel kapcsolatban - számolt be csütörtöki számában a Magyar Nemzet.</p>

A bûncselekmény a HM Térképészeti Nonprofit Kft-nél történt, a lap információi szerint azonban az ügyészség és a szaktárca központi ellenõrzése a minisztérium más cégeinek szerzõdéseivel kapcsolatos iratokat is bekért, amelyeket egyebek mellett korrupció, hûtlen kezelés és okirat-hamisítás gyanújával vizsgálnak. Ebben többek közt érintett lehet a HM egyik hadiipari társasága, és minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége is. Utóbbi esetében úgy tudni, belsõ vizsgálat is indult a visszaélések miatt.

A Magyar Nemzet szerint gyanúba keveredett Gömbös János, volt miniszteri biztos is, miután szabálytalanságok történtek bizonyos hadieszközök értékbecslésénél. A legérdekesebb nyomozás azonban az ügy egyik elõzetes letartóztatásban lévõ gyanúsítottjához köthetõ, aki fiktív raktárat hozott létre külföldön, aho! l elvileg vegyvédelmi és egyéb katonai eszközöket halmozott fel társaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!