Magyarország

2010.04.09. 10:06

Kissé emelkedett a szálláshelyek forgalma az év elején

<p>Az év elsõ két hónapjában a magyarországi szálláshelyeken 3 százalékkal nõtt a vendégek és az általuk eltöltött éjszakák száma is. .</p>

Ezen belül a külföldieké 7, illetve 6 százalékkal emelkedett, a magyar vendégek száma stagnált, az éjszakáké 1 százalékkal növekedett - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal gyorsjelentésébõl

Talán megállt a 2008 óta tartó visszaesés a hazai turizmusban a KSH adatai szerint, bár a két évvel ezelõttihez képest még mindig 8 százalék az elmaradás a vendégforgalomban. Január-februárban 288 ezer külföldi érkezett Magyarországra, 7 százalékkal több, mint egy éve, az általuk eltöltött 770 ezer éjszaka 6 százalékkal haladja meg 2009. hasonló idõszakának forgalmát. Magyar vendégekbõl 399 ezret jelentettek, annyit, mint tavaly január-februárban, a 894 ezer lefoglalt éjszaka 1 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A külföldiek esetében a négy-ötcsillagos szállodákban mértek forgalomnövekedést, a belföldi turistáknál ez csak 2 százalékos emelkedést mutat, a magyarok körében egyébként népszerû panziókban 9 százalékos forgalomsüllyedés történt.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!