Magyarország

2010.04.05. 15:01

Kevés baleset történt eddig az utakon a hosszú hétvégén

<p>Kevés súlyos baleset történt az ünnepi hosszú hétvégén az ország közútjain az eddigi adatok szerint. A tűzoltók vasárnap viszonylag sok riasztást kaptak ugyan, de az esetek jelentős részében avartűzhöz hívták őket.</p>

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a tûzoltósághoz érkezett riasztások alapján baleseti szempontból hétfõ kora délutánig csendesnek mondható a húsvéti hosszú hétvége. Vasárnap például 180 riasztást kaptak a tûzoltók, de ezek közül 90 avartûz volt.

Hétfõn kora délután sok helyen esett az esõ az országban, az autópályákon intenzív a forgalom, de jól lehet haladni mindenhol. Több helyen viszont az esõ miatt rosszabbak a látási viszonyok.

A rendõrség a húsvéti hétvégén fokozott ellenõrzéseket végez a közutakon. Vélhetõen ennek is köszönhetõ, hogy csak kevés súlyos baleset történt.

Hétfõn délelõtt például Zalaegerszegen frontálisan ütközött két kocsi, öten sérültek meg. A Gyõr-Moson-Sopron megyei Osliban két autó karambolozott, itt heten sérültek meg könnyebben.

Vasárnap Szegeden egy segédmotorral közlekedõ ittas férfi bukott, a motoron vele volt nyolc éves fia is, mindketten könnyebb sérüléseket szenvedtek, a férfin nem volt bukósisak. Budakalásznál vasárnap hajnalban felborult és kidöntött egy villanyoszlopot egy autós, õ is könnyebb sérülésekkel úszta meg az esetet. Nem úgy, mint az a motoros, aki szombat este az M2-esen hajtott a szalagkorlátnak és belehalt sérüléseibe. Szombat reggel az 51-es fõút Pest megyei szakaszán történt két ember halálát okozó közlekedési baleset. Péntek éjjel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében karambolozott egy autó és egy rendõrségi csapatszállító busz, az autóban ketten sérültek meg, a buszban csak a sofõr volt, neki nem esett baja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!