Magyarország

2010.04.30. 10:31

Idén is majdnem 200 látszerész üzletben lesz ingyenes UV szûrés

<p>Május elsejétõl a hónap végéig, ismét majdnem 200 látszerészetben végeznek majd ingyenes UV szûrést.</p>

A tanácsadással egybe kötött "Országos UV Teszt" program azért indul el ismét, hogy a vásárlók tudatosabban keressék a hatékonyan védõ napszemüvegeket, kontaktlencséket és normál szemüvegeket is - írja a Magyar Látszerész Szövetség pénteki közleménye.

A szakemberek szerint egyre többen figyelnek arra, amikor szemüveget, napszemüveget, vagy kontaktlencsét vásárolnak, hogy az valóban hatékonyan szûrje a káros UV sugárzást. Ez pedig azért fontos, mert a szem nagyon érzékeny és komoly károsodás érheti, ha nem nyújt megfelelõ védelmet a lencse.

A Magyar Látszerész Szövetség szerint nem csak a felnõtteknél kell erre odafigyelni, hanem a gyermekek esetében is fontos, hogy az optikai eszközök megfelelõen védjék a kicsik szemeit.

A "Országos UV Teszt" által kínált szolgáltatás az ország majdnem 200 optikájában ingyenes bevizsgálásból és szaktanácsadásból áll. A szövetség május végéig vállalja, hogy ingyen elvégzik a néhány másodpercig tartó vizsgálatot. A részletekrõl a www.uvteszt.hu oldalon lehet tájékozódni - írja a közlemény.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!