Magyarország

2010.04.12. 13:16

Felfüggesztették sztrájkjukat a húsipari dolgozók

<p>A hétfõ délelõtti tárgyalások eredményeként felfüggesztették a Szolnokra hirdetett sztrájkot a húsipari dolgozók - közölte Kapuvári József, a sztrájkbizottság elnöke a Független Hírügynökséggel hétfõ délután egy óra elõtt pár perccel.</p>

Elérték céljukat a húsipari dolgozók, a szakszervezet nyomására ugyanis megkezdõdtek az egyeztetések a dolgozók bérérõl - közölte Kapuvári József a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke hétfõn a Független Hírügynökséggel.

"Két célunk volt. Az egyik, az, hogy tárgyaljanak velünk a tulajdonosok, a másik az, hogy érdemi ajánlatot kapjunk a béremelésekkel kapcsolatban. Mindkét célt elértük"-mondta a tervezett sztrájk elõtt egy órával Kapuvári József.

A húsipari dolgozók Szolnokra hirdettek szolidaritási megmozdulást, a Debreceni Csoport Húsipari Kft. központi telephelyéhez, délután 2 órára.
A tulajdonos és a munkavállalók képviselõi azonban már az elmúlt hétvégén is tárgyaltak, hétfõn ismét tárgyalóasztalhoz ültek - mondta az érdekvédelmi szervezet elnöke.
Arról, hogy milyen ajánlatot kaptak, egyelõre nem mondott részleteket, indoklása szerint azért, mert csütörtökön újabb egyeztetéseket folytatnak a munkaadókkal.

Kapuvári József tájékoztatása szerint a sztrájkbizottság mindezek ellenére "fenntartja tevékenységét".

Az elnök pénteken azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy azért hirdettek sztrájkot, mert a cég vezetõsége idén azt közölte a szakszervezettel, hogy nem emeli a béreket. A vizes, 10 fok alá hûtött helyiségekben dolgozó fizikai munkások bére Szolnokon és Békéscsabán a legkevesebb, átlagosan bruttó 100 ezer forint, ezen kívánt változtatni az érdekképviselet.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!