Magyarország

2010.04.18. 11:41

Daróczi nem akarta megölni magát

<p>Kíméletes módját választotta az öngyilkosságnak Daróczi Dávid, és úgy intézett mindent, hogy még a halál beállta előtt megszakíthassa az önakasztást - írja a Blikk.</p>

"Gyakori módja ez az öngyilkosságnak, sok esetben láttam már ilyet. Az illető átdugja a fejét a hurkon, majd beleül, vagy belefekszik a szorításába" – magyarázta a Vasárnapi Blikknek egy igazságügyi orvos szakértő.  A fojtás nem okoz különösebb szenvedést, sőt olykor kellemes érzéseket gerjeszt. Azok, akik magasba akasztják a kötelet, és kirúgják maguk alól a széket, biztosra mennek. Onnan nincs viszszaút. Lehet, hogy az utolsó másodpercekben rájönnek, hogy élni akarnak, de akkor már késő, nincs, aki megmentse őket. Daróczi esete más volt. Ő bármikor dönthetett volna úgy, hogy elég volt, nem fojtogatja magát tovább. Legalábbis egy darabig.

"Van egy pont, ahol vége, az öngyilkosjelölt elveszíti az eszméletét. Ha elegendő nyomás neheze dik a nyaki erekre, akkor az agyi anyagcsere megszűnik, és innentől kezdve már akkor sem tud segíteni magán, ha akar" – mondta. A módszerben az az alattomos, hogy az ember észrevétlenül, finoman siklik át  az öntudatlan állapotba, majd a halálba.

További részletek a Vasárnapi Blikkben >>>

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!