Magyarország

2010.04.30. 05:56

Csillaghullás az Emlékpont Múzeumban

<p>A "történelem szemétdombjára" hullnak a vörös csillagok és a kommunista múlt más letûnt ereklyéi az Emlékpont Múzeum új idõszaki kiállításán.</p>

Egyedi installációval és fotósorozattal idézik fel a hódmezõvásárhelyi Tornyai János Múzeum és Közmûvelõdési Központ munkatársai a rendszerváltás idõszakát az április 30-án nyíló tárlaton - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Medgyesi Konstantin sajtóreferens.

"A változás évei 1988-90: Egy rendszer bukása, egy rendszer születése" címû kiállítás az országban elõször próbál közgyûjteményi keretek között, egy tárlat által összefoglaló választ adni a húsz évvel ezelõtti politikai változásokra. Az Emlékpont kiállításán korabeli felvételek, fotók, plakátok és számos újszerû megoldás segítségével teszik átélhetõvé és a fiatal generáció számára is megérthetõvé a rendszerváltó esztendõk világát.

A fotósorozaton a csúcstól a "porba hullásig" követhetik végig a csillagok útját a tárlatra ellátogatók. A csillagok mellett más relikviákat, mint például párttagkönyveket, kitûzõket és zászlókat is meg lehet majd nézni.

"A változás évei 1988-90: Egy rendszer bukása, egy rendszer születése" címû idõszaki tárlat április 30-án nyílik az Európai Uniós forrásból csaknem 200 millióból kibõvült kiállítótérében, a Galériában.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!