Magyarország

2010.04.22. 16:56

Cáfolja a minisztérium, hogy nagy mértékû vízdíj emelés lesz

<p>Csak minimális mértékben emelkedhetnek a vízdíjak idén. Így reagált a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium a Magyar Nemzet csütörtöki cikkre, amely szerint a lakossági vízdíjak a támogatások megszüntetése miatt akár az 1800 forintot is elérhetik köbméterenként.</p>

A szaktárca válaszában azonban azt írja: a lakossági ivóvíz idei ára nem fogja meghaladni a 485 forintot.
A minisztérium közleménye szerint a kormány hamarosan kihirdeti a víz és csatornaszolgáltatás támogatására vonatkozó rendeletét, és ezt követõen a önkormányzatok azonnal pályázhatnak a díjtámogatásra. A tavalyi 435 forintos küszöbértékhez képest minimális emelkedéssel kell számolni.

A Magyar Nemzet a szakminisztériumból kiszivárgott információira hivatkozva írta azt csütörtökön, hogy a leköszönõ kormány olyan örökséget hagyhat maga után, ami brutális víz- és csatornadíj-emelést eredményezhet 727 kistelepülésen. A cikk szerint ugyanis Szabó Imre miniszter utasítására a költségvetésben szereplõ vízdíj-támogatási keret további jelentõs megnyirbálását tervezik.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!