Magyarország

2010.04.14. 14:57

Alapítványt hoztak létre Daróczi Dávid emlékére

<p>Alapítványt hoztak létre a két hete elhunyt korábbi kormányszóvivő Daróczi Dávid emlékére egykori barátai, gimnáziumi osztály- és évfolyamtársai.</p>

A Daróczi József Közhasznú Alapítvány célja, hogy minden évben a budapesti Szent László Gimnázium tömegkommunikációs osztályába legalább egy tehetséges cigány származású fiatalt bejutasson, majd számára négy éven át biztosítsa a tanulmányokhoz szükséges tárgyi és anyagi feltételeket.

Az alapítvány elnöke Papp László, a gimnázium tömegkommunikációs fakultációnak vezetője, Daróczi Dávid egykori osztályfőnöke. A kuratóriumba egy tagot a volt kormányszóvivői családja, egy másik tagot pedig a gimnáziumi baráti kör delegál. Reményeik szerint hozzájárulhatnak majd ahhoz, hogy a névadóhoz hasonlóan minél több tehetséges cigány származású fiatalból váljon a jövőben sikeres kommunikációs szakember. A gimnáziumban - ahol Daróczi Dávid is tanult - van felszerelt tévé- és rádióstúdió, fotólabor és számítástechnikai eszközök. Az alapítvány segítségével bejutó fiatalok nem elsősorban ösztöndíjra számíthatnak, hanem kiegészítő oktatásra, szakmai gyakorlati lehetőségre.

A Daróczi József Alapítvány nyílt formában működik, azaz bárki csatlakozhat hozzá vagyoni hozzájárulással vagy személyes szolgáltatás nyújtásával. Anyagi segítséget az OTP Bank Nyrt-nél vezetett 11742001-20063786 letéti számlára lehet nyújtani.

Daróczi Dávid április 2-án éjszaka lett öngyilkos egy VI. kerületi, Andrássy úti ház harmadik emeleti lakásában. Azt egyelőre nem tudni, mi vezette odáig a volt kormányszóvivőt, hogy önkezével vessen véget az életének. Szerda délután 14 órakor helyezik végső nyugalomra a csepeli temetőben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!