Magyarország

2010.04.15. 16:51

A VEKE szigorú fellépést vár a kábellopások miatt

<p>Hatékony fellépést vár a bûnüldözõ szervektõl, és minél elõbbi helyreállítást a BKV-tól a Városi és Elõvárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) a csütörtöki kábellopás kapcsán.</p>

Vitézy Dávid, a szervezet szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta: ez az eset az eddigi legsúlyosabb ilyen típusú bûncselekmény volt, ami miatt 3 hétig nem jár majd a 41-es villamos az érintett szakaszon. Hozzátette: a kábeleket nem tudja bárki ellopni, mert ahhoz szakszerszámok és komoly tudás kell, így reméli, hogy rövidesen elfogják a tetteseket.

Vitézy Dávid elmondta: nonszensz, hogy eddig több száz feljelentést tettek a kábellopások kapcsán, de ennek nincs semmi eredménye. Hozzátette: a csütörtöki eset az eddigi legsúlyosabb volt, ugyanis egy 600 méteres, föld alatt futó úgynevezett áramvisszavezetõ kábelt loptak el éjszaka. A VEKE szóvivõje szerint ezt nem követhette el bárki, mert speciális eszközök és tudás kell hozzá. Úgy tudja: a bûncselekmény miatt három hétig nem jár majd a 41-es villamos Budafok kocsiszín és Kamaraerdõ között, a Fehérvári úton közlekedõ szerelvényeken pedig 30 km/órás sebességkorlátozás lesz.

A VEKE szerint lassan minden éjjel történnek hasonló esetek, csak kisebb szakaszokon, így könnyebb pótolni. Vitézy Dávid példaként említette, hogy néhány hete a Fehérvári úton a felsõvezetékbõl vittel el egy darabot, amihez ugyancsak szaktudás kell. A szóvivõ sokkal szigorúbb fellépést vár a rendõrségtõl és az ügyészségtõl, a BKV-tól pedig azt kéri, hogy minél elõbb állítsa helyre a villamosközlekedést.

Mint arról a Független Hírügynökség beszámolt: kábeltolvajok miatt le kellett állítani a 41-es villamost Budafok kocsiszín és Kamaraerdõ között csütörtök délután. Az érintett szakaszon autóbuszokkal szállítják az utasokat. A tolvajok 10 millió forintos kárt okoztak a közlekedési társaságnak. A villamosforgalmat azért kellett leállítani, mert a kábellopás miatt bármikor zárlat keletkezhet és tûz üthet ki.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!