Magyarország

2010.03.15. 18:29

MÁRCIUS 15. - Budapesten rend volt, vidéken viszont rendõrre támadtak

<p>Békésen véget értek a március 15-i rendezvények a fõvárosban hétfõn kora este. Vidéken összesen négy helyen volt szükség rendõri beavatkozásra este hat óráig.</p>

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság tájékoztatása szerint hétfõ este hat órakor a fõvárosban rendben véget értek a március 15-i rendezvények. A rendõröknek összesen 100 rendezvényt kellett biztosítaniuk, rendbontás sehol nem volt. A biztosítási feladatokat Budapesten több mint 1900 rendõr látta el, elsõsorban a közlekedés rendjének fenntartása valamint a bejelentett rendezvények biztosítása volt a feladatuk. Napközben a fõvárosban 32 embert igazoltattak, 6-ot feljelentettek különbözõ szabálysértések miatt, de a rendezvényekkel összefüggésben senkit nem kellett elõállítani.

Az országban egyébként összesen 658 rendezvényt jelentettek be erre a napra. Este hat órára a legtöbb már véget ért. Az Országos Rendõr-fõkapitányság adatai szerint 4 helyen kellett beavatkozniuk a rendõröknek.

A Baranya megyei Szemely községben egy ünnepi megemlékezés elõkészítésén dolgozókat támadta meg egy helybeli, aki azután rátámadt a kiérkezõ rendõrökre is. Elõállították és hivatalos személy elleni erõszak miatt eljárást indítottak ellene.

Tatabányán, Szekszárdon és Békéscsabán pedig gárdista-egyenruhásokat igazoltattak, illetve jelentettek fel a rendõrök. Tatabányán 39, Szekszárdon 8, Békéscsabán 4 embert igazoltattak "feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel" miatt és tettek szabálysértési feljelentést ellenük - közölte az ORFK.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!