Magyarország

2010.03.31. 14:59

Kizárják Zuschlag Jánost az MSZP-bõl

<p>Kizárják az MSZP-bõl Zuschlag Jánost, miután a bíróság elsõ fokon kimondta bûnösségét - mondta Budai Bernadett, az MSZP szóvivõje szerdai tájékoztatóján.</p>

Hozzátette: az MSZP tanult korábbi hibájából, hogy nem vállalta a konfliktusokat és késõn lépett fel a korrupció ellen. Mostantól Zuschlag János nem méltó az MSZP támogatására, mert amit tett, az ellentétes a joggal és az erkölccsel. A szóvivõ úgy fogalmazott: "az MSZP nem áll ki bûnösök mellett".

Elindították Zuschlag János kizárási procedúráját az MSZP-bõl, miután a bíróság elsõ fokon bûnösnek találta az ellene felhozott vádakban. Budai Bernadett szóvivõ elmondta: ami történt, nem az MSZP tudtával és érdekében történt, ezért a bûnösök miatt nem is lehet egy közösséget ez alapján megítélni..

Budai Bernadett szerint "a Zuschlag-ügy tárgyalása és vizsgálata alatt a Fidesz politikai nyomást gyakorolt minden érintettre, ami a teljes baloldal ellen irányult". A szóvivõ hozzátette: " a következõ másfél hétben aljas lesz a Fidesztõl, ha a szakpolitikai kérdések helyett tovább zuschlagozik. Az MSZP a mai nappal lezártnak tekinti a Zuschlag-ügyet és a lejárató kampányt is.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!