Magyarország

2010.03.03. 14:03

H1N1: Jól érzi magát, járókerettel már a kórház folyosóján sétál a nagykanizsai tanárnõ

<p>Jól érzi magát, szellemileg teljesen olyan mint a betegség elõtt, és járókerettel már a kórház folyosóján sétál az a nagykanizsai tanárnõ, akit három és fél hónapig intenzív osztályon kezeltek a H1N1 vírusfertõzése miatt.</p>

Ezt közölte a Független Hírügynökséggel a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályának vezetõ fõorvosa szerdán. Az 53 éves tanárnõ, aki hétfõn került át az intenzívrõl a belosztályra, a több hónapos fekvés miatt sokat fogyott, izmai legyengültek, de Brünner Szilveszter szerint megfelelõ táplálással és sok mozgással egy-két héten belül teljesen felépülhet és hazamehet.

A fõorvos elmondta: a nagykanizsai tanárnõ súlyos tüdõkárosodással került be az intenzív osztályra még november 19-én. Ez azt jelentette, hogy a tüdõ sérült hámszövetei alkalmatlanok voltak az önálló lélegzésre, így azonnal gépre került. Másodlagosan vírusos tüdõgyulladás is kialakult, mad bakteriális felülfertõzõdés következett be. A beteget altatták és összesen 70 napig lélegeztették mesterségesen és végül 103 nap után engedhették csak ki az intenzívrõl. Kérdésre válaszolva hozzátette: bár a szakma még nem nyilatkozott, de tudomása szerint nagyon ritka az ilyen eset, tehát az, hogy ilyen hosszú kezelés után kiengedhetnek egy beteget az intenzívrõl.

Brünner Szilveszter megerõsítette: a tanárnõ nem volt beoltva a H1N1 vírus ellen. Viszont cáfolta a korábbi híreket, miszerint a betegnek súlyos krónikus betegsége lett volna. A fõorvos azt mondta: "egy enyhe tüdõérintettsége volt, ami asztmás jellegû betegségben nyilvánult meg, de ez a betegség sok embernek van, mégsem kapták el a vírust".
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!