Magyarország

2010.03.11. 16:44

Felfüggesztették beosztásából a VPOP-parancsnokot - korrupció állhat a háttérben

<p>A Vám- és Pénzügyõrség országos parancsnoka szerdán felfüggesztette beosztásából a Vám- és Pénzügyõrség Dél-dunántúli Regionális Parancsnoksága vezetõjét - tájékoztatott csütörtöki közleményében a VPOP.</p>

Az ügy kapcsán vesztegetés és hivatali visszaélés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Fõügyészség szóvivõje.

A Vám- és Pénzügyõrség országos parancsnoka szerdán függesztette fel beosztásából a Vám- és Pénzügyõrség Dél-dunántúli Regionális Parancsnoksága vezetõjét - olvasható a csütörtöki közleményben. Azt azonban nem közölték, hogy miért döntöttek így.

A Független Hírügynökség információi szerint az érintett vezetõ az egyik pécsi elektronikai termékeket gyártó céghez próbált meg biztonsági embereket elhelyezni, cserében azt ígérte, hogy megkönnyíti a cég bizonyos termékeinek vámolását.

Az ügy kapcsán Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Fõügyészség szóvivõje elmondta, hogy vesztegetés és hivatali visszaélés gyanúja miatt valóban nyomozást rendeltek el. Hozzátette: egyelõre csak az eljáró nyomozóhatóság kijelölése zajlik. Az esettel kapcsolatban azonban további információkat nem közölt.

A VPOP tájékoztatása szerint a parancsnoki feladatokat átmenetileg a helyettesek látják el.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!