Magyarország

2010.02.02. 12:42

Több tízezer rászoruló már biztosan kap üdülési csekket

<p>Idén eddig 55 ezer hátrányos helyzetû ember üdülési támogatásáról döntött a Magyar Üdülési Alapítvány összesen 1,3 milliárd forint értékben. A 25 és 40 ezer forint közti üdülési csekkre azok pályázhattak, akiknek alacsony a nyugdíjuk, fogyatékkal élnek, legalább két kiskorú gyereket nevelnek, vagy szakiskolai tanulók - közölte az alapítvány.</p>

A napokban kapják meg az értesítést azok, akiknek üdülési támogatásáról már döntöttek. Idén egyébként összesen 3,2 milliárd forint értékû üdülési csekkre pályázhatnak a szociálisan rászorulók. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tájékoztatása szerint az utalványokat mintegy 15 ezer szolgáltatónál lehet beváltani az országban. Tapasztalataik szerint egyre több civil szervezet, alapítvány, szakszervezet, önkormányzat, vagy támogató családtag vállalja az 5 és 15 ezer forint közti önrészt.

Eddig 55 ezer kérelemrõl döntöttek mintegy 1,3 milliárd forint értékben. A hátrányos szociális helyzetben élõk azonban folyamatosan pályázhatnak üdülési támogatásra 2010. szeptember 15-ig, vagy amíg a keret tart. A pályázati adatlap és a részletes kiírás az alapítvány ügyfélszolgálati irodáin, a Tourinform irodákban és a www.udulesicsekk.hu internetes oldalon is elérhetõ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!