Magyarország

2010.02.04. 10:37

Életfogytiglant kapott az esztergomi rendõrgyilkos

<p>Jogerõsen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte ma a Gyõri Ítélõtábla az esztergomi rendõrgyilkost. A férfi legkorábban 30 év múlva, vagyis 84 évesen szabadulhat.</p>

A férfi még 2008. február 11-én ölt meg egy 37 éves rendõrt. A járõrök az elítélt édesanyjának hívására mentek ki az esztergomi házhoz. Az asszony azért kért segítséget, mert ittas fiát nem tudta megfékezni. A kiérkezõ rendõrök felszólítására a férfi pisztollyal a kezében jött ki a házból, és az egyik intézkedõ rendõrt lelõtte, aki a helyszínen belehalt sérülésibe.

A Gyõri Ítélõtábla helybenhagyta a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság tavaly áprilisban hozott ítéletét, vagyis jogerõsen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte az esztergomi rendõrgyilkost. A vádlott és ügyvédje az elsõfokú ítélet kihirdetése után enyhítésért fellebbezett, így került az ügy Gyõrbe.

A csütörtöki tárgyaláson a védõügyvéd enyhítési kérelmét elsõsorban azzal indokolta, hogy a bûncselekmény után a férfi egészségi állapota jelentõsen megromlott. Miután ugyanis lelõtte a rendõrt, a zászlós társa lábon lõtte, emiatt végtagját amputálni kellett. A másodfokon eljáró Gyõri Ítélõtábla azonban nem adott helyt az enyhítési kérelemnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!