Magyarország

2010.02.03. 12:17

Kiállítás nyílik Gyõrben Kolonics György emlékére

<p>Gyõrben is látható lesz a Kolonics, a Sportlegenda címmel rendezett kiállítás, amelyet a Kolonics György Alapítvány szervezett a pekingi olimpia elõtt tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenus emlékére.</p>

Az egész sportkarrierjét felölelõ tárlat február 7-tõl március 6-ig tart nyitva a gyõri Árkádban.

A bevásárlóközpont átriumában megtekinthetõ majd a két kenu, melyekkel olimpiát nyert: a párossal 1996-ban Atlantában Horváth Csabával, az egyessel 2000-ben Sydneyben. Emellett látható lesz a lapátja és a nagyjából félezer érmei közül a legfontosabbak. Egy 50 darabból álló fotósorozat bemutatja élettörténetét, egy emlékfalon pedig csapattársai kézlenyomatuk mellett rövid írásokkal emlékeznek meg róla, amit a látogatók is megtehetnek egy másik falon. Készült egy óriástérkép, melyen minden olyan helyszínt bejelölnek, ahol a sportlegenda edzõtáborozott és versenyzett. A helyszínen pedig még a vele készült riportokat is meg lehet nézni.

Ezen kívül a kenuzás története is nyomon követhetõ majd. A kenu-szimulátorban pedig bárki kipróbálhatja, milyen érzés evezni.. Az ingyenesen látogatható kiállítás február 7-tõl március 6-ig tart nyitva a gyõri Árkádban.

Több egykori barát, ismerõs és csapattárs tart interaktív tárlatvezetést a vasárnap reggel nyíló kiállításon. A sorban az elsõ Kammerer Zoltán, a Graboplast-VSE háromszoros olimpiai bajnok kajakosa, az egykori versenyzõtárs lesz, aki a nyitás napján délután 3 és 6 óra között várja a látogatókat.

Kolonics György kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenus 2008. július 15-én, a pekingi olimpia elõtt néhány héttel edzés közben hunyt el tragikus hirtelenséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!