Magyarország

2010.02.16. 19:28

Házi őrizetből előzetesbe került Regőczi Miklós

<p>A házi őrizetből előzetes letartóztatásba került Regőczi Miklós, a BKV egykori kommunikációs és értékesítési vezérigazgató-helyettese.</p>

Regőczit február 5-én helyezték házi őrizetbe, védője a szabadlábra helyezésért, az ügyészség előzetesért fellebbezett. A Fővárosi Bíróság hétfőn, az összes fellebbezés elbírálása után döntött úgy, hogy előzetes letartóztatást rendel el. A Független Hírügynökség információi szerint Regőczi Miklóst már be is szállította a rendőrség a Gyorskocsi utcai fogdába.


A védői és ügyészségi fellebbezések elbírálása után döntött úgy a Fővárosi Bíróság hétfői végzésében, hogy a gyanúsított kerüljön az eddigi házi őrizetből előzetes letartóztatásba - mondta a Független Hírügynökségnek Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője kedden. A bíróság ilyenkor értesíti az ügyészséget, ők pedig a rendőrséget, hogy szállítsák be a megfelelő intézménybe a gyanúsítottat. A BKV ügyek két másik gyanúsítottja, akik Regőczi Miklóssal egy napon, február 5-én kerültek a bíróság elé - Zelenák Tibor és Mesterházy Ernő - az akkori döntésnek megfelelően előzetesben maradnak.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a gyanúsítottat már beszállították a Gyorskocsi utcai fogdába.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, Regőczi házi őrizetéről február 5-én döntött a bíróság, ugyanakkor, mikor másik két gyanúsított - bés Mesterházy - bletartóztatását is elrendelték. Mindhármukat néhány nappal előbb hallgatták ki gyanúsítottként a BKV-nál folyó nyomozás kapcsán, majd őrizetbe is vették őket. A rendőrség gyanúja szerint Regőczi Miklós és Zelenák Tibor felesleges, illetve indokolatlan szerződéseket kötöttek az amúgy is veszteséges BKV nevében.

Regőczi Miklóst, a cég volt értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettesét emiatt hűtlen kezeléssel, Zelenák Tibor volt kommunikációs főosztályvezetőt bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Regőczi Miklós 12 céggel kötött szerződéssel 81 millió, Zelenák Tibor pedig 6 céggel több mint 30 milliós kárt okozott a gyanú szerint a BKV-nak. Mesterházy Ernőt, a főpolgármester tanácsadóját felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki, ugyanis állítólag ő is indokolatlan szerződések megkötésére vette rá a BKV egykori vezető munkatársait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!