Magyarország

2010.02.01. 14:37

Fidesz: A kormánynak 8 éve lett volna arra, hogy segítsen a lakásárverezés fenyegette családoknak

<p>Nyolc éve lett volna az MSZP-kormánynak arra, hogy valódi segítséget adjon a nehéz helyzetbe került családoknak -reagált a Fidesz arra, hogy a kormány elrendelte, Április közepéig nem árverezhetõk el lakottan lakások.</p>

A világgazdasági válság is már másfél éve tart, így nem most, a választások elõtt két hónappal kellene ötletelni, kapkodni, programot alkotni, miután sok ezer magyar család már elveszítette a házát, lakását - írja a Fidesz.

A rendkívüli hideg télre tekintettel a kormány úgy döntött, hogy keddtõl április 15-éig tilos utcára tenni olyanokat, akik nem tudják fizetni lakásuk törlesztõ-részletét, és a szerzõdésük tartalmazza a végrehajtáson kívüli értékesítés lehetõségét, azaz lakottan árverésen adhatják el az ingatlant, majd kiteszik a volt tulajdonost - ismertette a kormány döntését hétfõn Kiss Péter társadalompolitikai miniszter.

A társadalompolitikai miniszter a kormányszóvivõi tájékoztatón elmondta, hogy a nemrégiben hatályba lépett törvénymódosítás már megtiltotta, hogy ez évtõl ilyen lehetõséget belevegyenek az ingatlanszerzõdésekbe, de a korábban kötöttek közül sok még tartalmazza ezt. A nem fizetés miatt veszélybe került 6-11 ezer lakásból néhány százról van szó - mondta Kiss. Jelenleg tehát senkit sem lehet lakásából az utcára tenni - foglalta össze a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!