Magyarország

2010.01.11. 10:33

Vizsgálat és felfüggesztés a nagykanizsai kórházban a sakkmester halála miatt

<p>A belsõ vizsgálat idejére felmentették a munkavégzés alól a nagykanizsai kórház ügyeletes orvosát, aki feltehetõen hazaküldte a sürgõsségi osztályról a pénteken elhunyt nemzetközi sakkmestert - mondta a Független Hírügynökség tudósítójának hétfõn Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház fõigazgatója.</p>

A 45 éves Bagonyai Attilát - hozzátartozói állítása szerint - csak harmadszorra vették fel a kórházba, de akkor már nagyon rosszul volt. A férfi 18 napnyi lélegeztetés után belehalt a kétoldali tüdõgyulladásba. Valószínûleg H1N1 fertõzése volt, de ezt egyelõre a gyorstesztek nem igazolták.

A kórházban belsõ vizsgálat indult, mert a fõigazgató szerint is alapos a gyanú, hogy valóban hazaküldték a beteget, akinek magas láza volt. A történtekkel kapcsolatban azonban több ponton eltér az ügyeletes orvos és az édesanya álláspontja. Ezeket a véleményeket kell most ütköztetni. Mindenesetre ha a kórházban hibázott valaki, akkor elbocsátásra számíthat - mondta a Kanizsa Dorottya Kórház vezetõje. Hozzátette: a történteket 5 tagú bizottság vizsgálja, köztük vannak az érintett osztályok - sürgõsségi, belgyógyászat - osztályvezetõ fõorvosai is. Eredmény 7-10 nap múlva várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!