Magyarország

2009.01.08. 13:24

Nostradamus megjósolta Gázát és a gázvitát?

<p>Olvasónktól érkezett egy érdekes levél, melyben azt boncolgatja: létezik-e, hogy Nostradamus előre megjósolta egy próféciájában a Gázai történéseket és a gáz-vitát.</p>

"Arab vezér, Mars, Nap, Vénusz az oroszlánban.

Az egyház uralma a tengeren összeroskad,

Perzsia táján közel jó egymillió készen

Bizáncot, Egyiptomot kígyókkal(?) megtámadni."

 

"Béke közeleg egy oldalról és háború

Soha nem volt szorongatás ilyen nagy,

Sírnak férfiak és asszonyok, ártatlan vér a földön,

És ez lesz Franciaország egész széltében."

 

Ezeket a sorokat olvashatjuk Nostradamus jósversei között. Többen a harmadik világháború eljövetelét látták ezekben: volt, aki a sorok alapján (a Mars Nap, Vénusz az oroszlánban) 1987 augusztus 21-ére jósolta a harmadik világháború kitörését, de ez így nem volt helytálló.

A jósversben nincs szó világok közötti pusztításról, az írja: "Perzsia táján közel jó egymillió készen Bizáncot, Egyiptomot kígyókkal megtámadni". Ha belegondolunk ez éppen a Gázai térség, tehát azonosítani lehet a Gázában folyó támadások előrejelzésével.

A másik jósvers a gáz-vitát, a gáz-elzárást hivatott előre vetíteni. Az európában békés huszonegyedik században most mintha háború fenyegetne. Nem érkezik gáz az európai országokba, férfi és nő egyaránt kesereg a fűtés miatt - ártatlanul, mert a kisemberek nem tehetnek semmiről. Egész Franciaországban komoly gondot okoz a gázellátás-megszűnése - zárta olvasónk érdekes levelét.

Ön másként látja? Ne habozzon, írja meg véleményét fórumunkon!

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!