Magyarország

2008.09.16. 11:17

A fejét verte be a startgépbe Alexander

<p>Elpusztult vasárnap a Nemzeti Vágtán győztes ló a Kincsem Parkban. Az állat starthoz készült, ám a gép ajtaja nem nyílt ki a ló pedig nekiugrott. A fejét verte be, valószínűleg a csigolyája sérült meg.<BR /></p>

A hétéves Alexander most először futott volna a Kincsem Parkban a nyári Nemzeti Vágta megnyerése óta. Egy kis súlyú zsoké ült rajta, amikor utolsóként beállt a startbokszba. Elvileg a startgép ajtajának ki kellett volna nyílina, ez azonban nem történt meg, a ló pedig nekiugrott - mondta el a Független Hírügynökségnek Suták Jánosné, a idomárának felesége.

Mint mondta, az állat - a sajtóhírekkel ellentétben - nem a mellkasát, hanem a fejét ütötte be. Bár nem kértek boncolást, de valószínű, hogy a csigolyája sérült meg. Mikor az állatorvos a helyszínre érkezett, a ló már menthetetlen volt, így kapott egy injekciót, amitől szinte azonnal elpusztult - fogalmazott Suták Jánosné.

A testét hazaviszik Nyíregyházára - tette hozzá.

A lovasok.hu internetes oldal szerint a mostani baleset példa nélküli a hazai galopp sport történetében.

Kapcsolódó cikkek:

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!