Magyarország

2008.08.07. 19:20

Ez ám a túlszámlázás: négy sör 445 ezerért

<p>Hiába a járőrözik a fogyasztóvédelmi hatóság álruhás kommandója, úgy látszik nem tudnak minden túlszámlázást lefülelni.A rámenős bártulajdonosok négy üveg sörért és egy kis borért - erőszakkal -több mint 400 ezer forintot követeltek a megszeppent külföldiektől. Sikerrel.</p>

Több mint négyszázezer forintot fizettettek ki egy budapesti étteremben némi italért három külföldivel. Az elkövetőket őrizetbe vették - közölte szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A külföldiek négy üveg sört és némi bort fogyasztottak múlt szombaton egy Dohány utcai szórakozóhelyen, amiért 445 ezer forintot követeltek tőlük. Addig nem engedték el őket, amíg nem fizettek - olvasható a rendőrség honlapján megjelent közleményben.

Követelésük nyomatékosítására a szórakozóhely alkalmazottai körbeállták a vendégeket, és arra kényszerítették kettőjüket, hogy a közeli bankautomatából kivegyék a pénzt. Miután az alkalmazottak megkapták a követelt összeget, a három külföldit szabadon engedték.

A BRFK emberrablás elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást a hétfőn őrizetbe vett 31 éves budapesti, 42 éves dunakeszi és 44 éves gödi lakos ellen - áll a közleményben.

Forrás: Zoom

 

A szórakozóhely tulajdonosának ügyvédje azt mondja, a svédek a táncos lányokat is meghívták egy italra, ezért lett magas a számla.

Sört ezerötszáz forintért, jobb borokat, és csaknem 100 ezer forintos pezsgőket kellett volna meginnia annak a három külföldinek, akik csaknem fél milliós számlát kaptak egy szórakozóhelyen. A svéd fiatalemberek a rendőrségen azt mondták, 3-4 sört, és egy kis bort ittak.

A szórakozóhely tulajdonosának ügyvédje azt mondta: nem érti a gyanúsítást, hiszen ha valaki fogyaszt, annak fizetnie kell. A svédek szerinte ezt néhány perces beszélgetés után meg is értették. Mester Csaba úgy fogalmazott: a három svéd 5-6 lánnyal szórakozott, akik nem a két szép szemükért mentek oda.

Nem kell tagadni, konzumlányok voltak, akik azért mentek oda, hogy amikor táncolnak, felhívják magukra a figyelmet, hogy a vendégnek kedve támadjon kicsit megismerkedni velük. Ennek az az ára, hogy italokat rendel a lányoknak - mondta az ügyvéd.

Mester Csaba azt mondja, a lányok mindig megkérdezik a vendéget, hogy meghívja-e őket italra. Az itallapon pedig több nyelven is ott a figyelmeztetés, ilyenkor mindent a vendég fizet.
Forrás: Független Hírügynökség

  • Sírrongálás miatt tömegverekedés
  • Bikacsökkel támadt
  • Betegszállítóval ütközött  Betegszállítóba rohant egy kamion 2008.08.06. 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!