Magyarország

2008.07.13. 15:45

Hároméves költségvetést szeretne a Fidesz

<p>A kormány szerint meglepő a Fidesz hároméves költségvetésről szóló javaslata, egyebek mellett azért, mert az ellenzéki párt az éves költségvetési törvényt sem szokta megszavazni.</p>

A vasárnap bemutatott tervezet nem az átláthatóságot és az ellenőrizhetőséget erősíti, hanem az Országgyűlés ellenőrző szerepét csökkenti.

A kormány a javaslat részleteiről a Fidesz tervezetének megismerése után alakítja ki végleges álláspontját - olvasható a Kormányszóvivői Iroda vasárnapi közleményében.

A Fidesznek egyszerű dolga van, ha tovább szeretné erősíteni a költségvetés átláthatóságát: csupán meg kéne szavaznia a parlamentben a kormány közpénzügyi törvénycsomagját, amit eddig éppen az ellenzéki párt miatt nem fogadhatott el az Országgyűlés - teszik hozzá a közleményben.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke és Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő vasárnap mutatták be pártjuk törvényjavaslatát, amely Magyarország 2011-ben esedékes uniós elnökségével kapcsolatban veszi sorra a teendőket.

A tervezetben szerepel egyebek mellett az, hogy a 2011-ben esedékes elnökségre való felkészülés jegyében hároméves költségvetést kell elfogadni, és pontosan meg kell határozni az erre felhasználható források kezelésének ellenőrizhetőségét. Taglalja továbbá az elnökséggel kapcsolatos legfontosabb tennivalókat is, a hozzájuk rendelt határidőkkel. Így szól például infrastrukturális feladatokról, logisztikai és biztonságpolitikai teendőkről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!