Magyarország

2008.07.12. 13:32

Fotók alapján keresik a melegfelvonuláson randalírozókat

<p>Budapest - Már 14 embert és egy körülbelül 10 fős társaságot keres a rendőrség fotók alapján a múlt heti melegfelvonulással kapcsolatban.</p>

A rendbontókról szombaton reggel tettek közzé egy képsorozatot a rendőrség honlapján. Mindegyiküket garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. A Budapesti Rendőr-főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy ha felismerik a képeken látható randalírozókat, jelentkezzenek a 06-80-555-111 -es, vagy a 107-es telefonszámon.

Tóth Gábor, budapesti rendőrfőkapitány pénteken ismertetett beszámolójában az olvasható, hogy múlt hétvégén 59 embert állítottak elő a rendzavarások helyszínéről, ebből 43 embert különböző bűncselekmények gyanúja miatt. Hét ember ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést tettek a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

Több előállított pénzbírságot kapott rendzavarás, garázdaság , közbiztonságra veszélyes eszköz birtoklása és más szabálysértések miatt.  A rendőri biztosítás költsége várhatóan meghaladja a 250 millió forintot.

  • Őket keresi a rendőrség!
  • Demszky Gábor nyilatkozatban áll ki a meleg felvonulás mellett
  • Kósa: nem sértő a „homokos” kifejezés
  • Budaházy és Toroczkai a "homokos söpredék" ellen akar fellépni
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!