Magyarország

2008.06.08. 08:13

Özönvíz zúdult Püspökladányra

<p>Ötven helyszínre riasztották a tűzoltókat szombaton délutántól kezdve egészen késő estig Püspökladányban, a hirtelen lezúduló hatalmas eső miatt. <DIA alt="Özönvíz Püspökladány 06.07." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_z_nv_z_P_sp_klad_ny_06_07_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Özönvíz Püspökladány 06.07." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/recent/VizPladany1.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/VizPladany2.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A városban az utcákban lévő vízelvezető csatornák telítődtek, és nem tudták elvezetni a csapadékot, ezért házakba, pincékbe, udvarokba tört be a víz. A több mint fél órán át tartó felhőszakadásban rövid ideig jég is esett. A helyi tűzoltókon kívül, Berettyóújfaluból, Karcagról, és még Debrecenből is érkezett segítség, így közel negyven lánglovag küzdött ezúttal a vízzel.
Helyiek elmondása szerint hét éve volt egy ehhez hasonló felhőszakadás, de nem volt akkora, mint a szombati késő délutáni.
A károk felmérése még folyamatban van, szerencsére személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!