Magyarország

2008.06.08. 16:42

MSZP: a Fidesz szándékosan torzítja a valóságot

<p>Az MSZP Budapesti Szervezetének elnöke arra hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy komoly veszélyt jelentene, ha Közép-Európa egyik legnagyobb környezetvédelmi projektjét, a Csepeli Szennyvíztisztító Telep beruházását, leállítanák.</p>

A Csepeli Szennyvíztisztító is feketelistára kerülhet, ha Orbán Viktor valamennyi elképzelése megvalósul - jelentette ki az MSZP budapesti elnöke vasárnapi tájékoztatóján, melyet a mintegy 100 milliárd forintból épülő telepen tartott. Burány Sándor szerint, komoly veszélyt jelenthet az országra, ha a Fidesz hatalomra kerülése esetén valóban leállít minden beruházást.

Orbán Viktor ismét ellentmondásos és veszélyes kijelentéseket tett - nyilatkozta Burány Sándor. Ugyanis, ha az ellenzéki pártvezérnek valóban az a véleménye, hogy gazdasági válságban van az ország, akkor nem latolgathatja, hogy felfüggeszti a beruházásokat - vélekedik a szocialista politikus. Burány szerint, a Fidesz szándékosan torzítja a valóságot: ezeket az úgynevezett válság-nyilatkozatokat maguk a tények cáfolják, mivel 2008-ban növekszik a bérek és a nyugdíjak vásárlóereje és a forint évek óta nem volt ilyen erős. Tehát a gazdasági adatok tükrében nehéz most azt mondani, hogy gazdasági válság van - tette hozzá.

Az MSZP Budapesti Szervezetének elnöke arra hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy komoly veszélyt jelentene, ha Közép-Európa egyik legnagyobb környezetvédelmi projektjét, a Csepeli Szennyvíztisztító Telep beruházását, leállítanák. Ha elkészül a szennyvíztisztó, akkor az képes lesz teljes mértékben megtisztítani a főváros szennyvizét, emellett 1700 embernek ad majd munkát - mondta a Független Hírügynökségnek Burány Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!