Magyarország

2008.01.31. 07:31

„Csupasz pisztolyt” nem vállal az intimfodrász

<p>Nem volt igazán reprezentatív a felmérésünk, hiszen a csupasz ágyék hódít igazán a hölgyek körében, na és persze „haszonélvező” urakéban is.</p>

Valóban riasztó a borotválást követő néhány napos borosta, de ha valaki szakembernél készítteti a fazont, bársonyos makulátlan szeméremteste lehet hosszú hetekig – tudtuk meg az ország első intimfodrászától, a debreceni Rozsos Tibortól.

De ne rohanjunk ennyire előre. Azt gondolom, sokakat érdekelhet, hogy hogyan kezd az intimszőrzettel foglalkozni egy mesterfodrász. Így én sem hagyhattam ki a kérdést, amit már milliószor feltettek neki...

– Néhány évvel ezelőtt került be a köztudatba az intimfodrászat fogalma. Olyan volt, mint a Yeti. Sokan hallottak róla, viszont soha nem látta senki, mit is takar ez a különös irányvonal. Első hallásra viccnek tűnt feleségem megjegyzése, hogy te miért nem csinálod, de kiderült: igen is komolyan gondolja. Így tehát az ő „engedélyével” és támogatásával vágtam bele a feladatba. Bár az ötlet nagyon jó lett volna, de ez ugye nem volt olyan egyszerű. Igaz, a hölgyek még a női kozmetikusnál is szemérmesek – nem is beszélve a férfi nőgyászokról -, mégis akadtak úttörők, akik legyőzték ellenérzésüket és belevágtak. Nem is bánták meg, azóta rendszeres vendégek.

Aki azt gondolná, hogy ezek csak apró esztétikai dolgok, melyeket csak kevesen látnak, az nagyon téved – ezt erősítik meg a vendégek által elmondottak is – meséli a szakember. Nem csak akkor kell igényesnek lennünk magunkra, ha mindenki látja a bikini alatt, hanem akkor is, ha kettesben vagyunk a párunkkal. És mint tudjuk, az intim együttlét egyik legfontosabb alapja a házasságnak vagy a párkapcsolatnak. Úgy kell az ilyet elképzelni, hogy olyan ajándékot nyújtunk át férjünknek, barátunknak, ami csak neki szól. Nem feltétlenül pénzkérdés, hanem egy ötlet, egy gesztus, mely meghozza a várt eredményt – mesélte Rozsos Tibor. Büszkeséggel tölti el, hogy egy-egy ilyen „alkotás” sokszor megromlott házasságokat élesztett újra.

Férfiaknak nem

A mesterfodrász nem tud a férfiak szőrzetének divatjához hozzászólni, hiszen kizárólag hölgyeket vállal. Ez utóbbi trendjéről viszont határozott álláspontja van. Elmondta: vannak kiugró esetek, amikor valaki esküvőre, házassági évfordulóra különleges alkalmakra „kifaragtatja” – ez a szakkifejezés – az extrém formát, vagy hennával festett mintát kér „dekorációnak”, de nem az a jellemző. Kapaszkodjanak meg: a csupasz az igazán trendi! Bár valóban taszítja a férfiakat, ha a borotválás helye néhány nap múlva borostássá válik, de már van erre megoldás – mesélte Rozsos Tibor.

Miután köztudott, hogy a hagyományos gyanta a bőr érzékenysége miatt nem használható, hamar akadt vállalkozó, aki ezt a problémát áthidalta. Már létezik természetes – cukor-, méz- – alapú készítmény, mellyel hosszan tartó eredmény érhető el. Az sem mellékes, hogy hatóanyagának köszönhetően hosszú ideig lesz bársonyos és sima az intim testrész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!