Magyarország

2007.12.05. 19:40

Mozgássérült férfire támadt három kutya

<p>Peresznye - Egy közeli baromfitelepről kiszökött három nagy testű kutya támadt rá kedd este egy mozgássérült férfira a Vas megyei Peresznye határában.</p>

A 63 éves férfi ruháját a kutyák szinte teljesen leszaggatták. A megvadult állatok harapták, karmolták ahol érték a földre került, védekezésre szinte teljesen képtelen embert. A férfi utolsó erejét összeszedve begyalogolt a faluba, és a kocsma udvarán kért segítséget. A mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Orbán Gyula, Peresznye polgármestere szerint a megsérült férfi több mint két kilométert gyalogolt a sáros úton míg segítséget tudott kérni. A férfi ráadásul egy korábbi balesetben egyik oldalára teljesen lebénult, beszélni sem tud azóta, így nehezen tudta magát védeni, amikor a három nagytestű kutya rátámadt. A kutyák szinte minden ruháját letépték, így a helyiek kisebb csodának tartják, hogy a 0 fok körüli hőmérsékletben eljutott a faluig.

A mentők a férfit azonnal a szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították. Az intézményben nem nyilatkoznak a történtekről, de információink szerint több műtétet is elvégeztek rajta, amíg stabilizálni tudták az állapotát. A rendőrök reggel megállapították, hogy egy közeli telepről szökött ki a három nagy testű kutya, melyeket azonnal karanténba zártak. Sorsukról később döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!