Magyarország

2007.11.06. 16:08

A miniszterelnök javaslata a képviselői fizetések átláthatóságát szolgálja

<p>Joggal háborítja fel az embereket, hogy egyes parlamenti képviselők mindent elkövetnek saját kiváltságaik fenntartása érdekében.</p>

Orbán Viktor a politikusi mutyizást védi, amikor hazudik a képviselői fizetésekről - áll a kormányszóvivő Független Hírügynökséghez eljuttatott keddi közleményében. Daróczi Dávid ezzel arra reagált, hogy a Fidesz elnöke egy keddi konferencián azt mondta: visszautasítanak minden olyan kormányzati kezdeményezést, amely közös gödörbe taszítaná őket a jelenleg hatalmon lévőkkel. Példaként lehetetlennek nevezte, hogy elfogadják a képviselői fizetések jelenlegi mértékének háromszorosára emelését.

A kormányszóvivő szerint Gyurcsány Ferenc valójában azt javasolta, hogy a parlamenti képviselők keresete ne nőjön, viszont legyen átlátható, hogy ki, milyen jogcímen, és mennyi pénzt visz haza. Megtiltaná továbbá, hogy a honatyák számla nélkül, zsebbe kapjanak pénzt -a miniszterelnöki javaslat a pénzt inkább legálissá tenné, amivel azonban el is kellene számolni. A közlemény szerint Orbán Viktor parlamenti képviselőként pontosan érti ezt. Ezért nehéz magyarázatot találni arra, ha ennek ellenére is elutasítja, hogy a politikusok végre rendet tegyenek a saját házuk táján - közölte Daróczi Dávid.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!