Magyarország

2007.10.31. 16:48

Takács Albert: nincs akadálya a schengeni csatlakozásnak

<p>Az utolsó akadály is elhárult, így "nem képzelhető el olyan fordulat, hogy Magyarország december 20-án ne csatlakozzon a schengeni határövezethez"</p>

Az utolsó akadály is elhárult, így "nem képzelhető el olyan fordulat, hogy Magyarország december 20-án ne csatlakozzon a schengeni határövezethez" - jelentette ki az igazságügyi és rendészeti miniszter szerdán Budapesten.

Takács Albert elmondta: független szakértőkből álló testület két részletben szeptember 20-21-én, illetve október elején ellenőrizte Magyarország felkészültségét és mindent rendben találtak. Ezt követően a múlt héten az uniós belügyminiszterek prágai csúcsán ünnepélyesen is elindították a csatlakozási folyamat utolsó szakaszát.

November 8-9-én az uniós külügyminiszterek hozzák meg az előzetes döntést, amit az Európai Parlament szintén novemberben támogató ajánlásával megerősít, majd a végleges döntést december elején hozzák meg az uniós belügyminiszterek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!