Magyarország

2007.10.27. 11:54

Elítélték a Teréz körúti, baseball ütős verekedőket

<p>Gyorsított eljárásban hozott ítéletet a Pesti Központi Kerületi Bíróság a négy nappal ezelőtti, Teréz körúti verekedés kapcsán.</p>

A verekedők ellen emelt ügyészi vádakat - a csoportos garázdaságot és a súlyos testi sértés kísérletét - a bíróság jóváhagyta, ezért ketten 10 hónap börtönbüntetést kaptak 3 illetve 4 évre felfüggesztve, harmadik társukat 8 hónapnyi, 3 évre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság - mondta el Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek. A pénteken hozott döntés egyelőre nem jogerős, mert az ügyész mindhárom esetben súlyosbításért fellebbezett, a másodrendű vádlottnál azt kezdeményezte, hogy a bíróság letöltendő büntetést szabjon ki.

A szóvivő azt is elmondta, hogy az orvosi vélemény szerint a két megvert férfi könnyebb sérüléseket szerzett, de a baseball ütőkkel és viperával felszerelt támadók akár súlyosabb sérüléseket is okozhattak volna.

Idén, október 23-án este - a rendőrség szerint függetlenül a Budapesten zajló október 23-ai rendezvényektől - három kopaszra nyírt férfi botokkal és boxerrel megvert két másikat a Teréz körúton. A verekedők autója már a feltorlódott kocsisorban állt, amikor melléjük ért a másik. A kopaszok átkiabáltak a mellettük állóknak, majd mindannyian kiszálltak a járművekből és egymásnak estek. A járókelők értesítették a rendőröket, akik elfogták a menekülőket, és lefoglalták a veszélyes eszközöket is. A sérülteket mentővel vitték kórházba: kiderült, hogy nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedtek, egyikük fejét betörték a támadók. A rendőrség fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a megjelent hírekkel ellentétben egyik autóban sem találtak Molotov-koktélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!