Magyarország

2007.09.21. 15:24

Ingyen parkolóhelyet javasol a kórházak környékére a KDNP

<p>Két órán át ingyenes parkolást biztosítana a kórházak, illetve a fogyatékosokat ápoló intézmények 200 méteres körzetében a KDNP.</p>

A fővárosi frakció jövő csütörtökön nyújtja be javaslatát a Fővárosi Közgyűlésnek. Rétvári Bence, budapesti frakció tagja, szóvivő elmondta: nyitottak más megoldásra is annak érdekében, hogy a gyakorlatban is megvalósuljon az elképzelés, ezért valamennyi fővárosi frakcióval egyeztetnének az ügyben.

A 2005-ös parkolási rendelet alapján jelenleg csak a mentők és a mozgáskorlátozottak szállítói parkolhatnak ingyen a kórházak előtt. A KDNP a betegek hozzátartozói számára is térítésmentessé tenné ezt, mivel gyakran ők maguk viszik kórházba a beteget, és sokszor előfordul, hogy a család fuvarozza kezelésre és a gyógyszert is ők váltják ki neki, a kórházi patikában. Mire biztonságban tudják szeretteiket, az autósokra sokszor büntetőcédula illetve kerékbilincs vár, ami elfogadhatatlan akkor, ha az élet úgy hozza hogy tovább kell szállítani a beteget - közölte Rétvári Bence.

A KDNP elképzelései szerint a hozzátartozók egy órát ábrázoló tárcsával jeleznék, hogy mikor érkeztek, és ettől az időponttól kezdve két órán át ingyenes lenne számukra a parkolás. Arra kérdésre, hogy mit tennének a jogosulatlan parkolók ellen, a szóvivő azt válaszolta, hogy bíznak az emberek társadalmi szolidaritásában. Ha valaki mégis a hozzátartozók számára kijelölt, ingyenes parkolóhelen tenné le a kocsiját, azt a lehető legszigorúbb büntetésben kell részesítnei - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!