Lillafüred hírei

2016.06.06. 07:42

"Tudomásunk szerint a libegő állapota kifogástalan…"

Miskolc - Még nincs végleges eredménye a vizsgálatnak: mi okozta a balesetet.

Miskolc - Még nincs végleges eredménye a vizsgálatnak: mi okozta a balesetet.

Mint írtuk, szerencsés baleset történt néhány napja a Lillafüredi Libegőn. Az egyik üléspár rögzítése meglazult a kábelen, emiatt elszabadult és nekicsúszott a mögötte haladó üléspárnak. A megcsúszó ülésben lévő egyik utas könnyebben megsérült. A hátsó üléspárban is ketten voltak, nekik azonban az ijedtségen kívül nem történt bajuk.

Hatósági hozzájárulással

A baleset másnapján Jakab Géza, a Lillafüredi Libegőt üzemeltető Libegőpark Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta, a baleset után azonnal megkezdték a szükséges vizsgálatokat, a hiba okát szakértő és a közlekedési hatóság bevonásával vizsgálják. A vizsgálat befejezéséig nem indítják újra a berendezést, az kizárólag a közlekedési hatóság jóváhagyása után lehetséges. „Számunkra, mint üzemeltetőkre nézve is nagyon fontos, hogy egyértelmű és szakértői állásfoglalást kaphassunk a történtekkel kapcsolatban – hangsúlyozta az ügyvezető. – A hiba pontos okának felderítését követően a társaság természetesen levonja a kellő konzekvenciákat, illetőleg az előírásokon túli rövidebb időszakú ellen­őrzések lefolytatását fogja életbe léptetni”.

A nyomatékban a hiba?

Egyik olvasónk Facebook bejegyzése szerint az is gond lehet a Lillafüredi Libegővel, hogy nem egy újonnan vásárolt berendezésről van szó, hanem egy Ausztriában már leselejtezettről. Erről is megkérdeztük pár nappal később az üzemeltetőt. Jakab Géza írásos válaszában nem erősítette meg az értesülést. Ezt írta: „Tudomásunk szerint a libegő állapota kifogástalan, jelenleg is zajlik a terheléses próbaüzem. A belső vizsgálatunk szerint a megcsúszást vélhetően az adott gondola kötélszorító meghúzási nyomatékának beállítása okozta. Várjuk a külső szakértő véleményét, melyről önt és a nagyközönséget is tájékoztatni fogjuk. Az ügyvezető elmondta, hogy rengetegen érdeklődnek, hogy mikor használhatják újra a Lillafüredi Libegőt. „Több szakértővel konzultáltunk, fokozottabb biztonsági rendszert dolgoztunk ki az utóbbi napokban – tette hozzá.

ÉM-SZB


Miskolc, Lillafüred - A hiba oka vélhetően az adott gondola „kötélszorító meghúzási nyomaték beállítására” vezethető vissza.

Miskolc, Lillafüred - Műszaki hiba lehetett az oka, hogy két libegő ülés egymásnak csúszott Lillafüreden.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!