Hallgassa meg!

2021.12.03. 16:45

Kiadta legelső karácsonyi dalát az ABBA (videó)

Kiadta legelső karácsonyi dalát az ABBA. A svéd zenekar Little Things című dala megvásárolható cd-n, a hozzá tartozó videóklipet pénteken mutatták be.

A klipben egy iskolai osztály tárgyalja meg izgatottan az úgynevezett motion capture technológiát, amelyet a 2022-ra Londonba tervezett ABBA Voyage című shown is alkalmaz a zenekar.

Ennek segítségével rögzítik a tagok mozgását, és hozzák létre digitális avatárjukat, amelyek láthatóak lesznek a színpadon. A gyerekek a klipben az osztálytermet produkciós irodává alakítják, hogy utánozzák a módszert és zenét is szereznek. Végül egy karácsonyi hangulatú ABBA-showt hoznak létre.

A Little Things az ABBA legelső, régóta várt karácsonyi dala.

A Universal Music kiadó közlése szerint a cd eladásából befolyó teljes összeget az UNICEF kapja.

A dal szerepel az ABBA új, Voyage című albumán, melyet Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad november elején adott ki. Mintegy 40 év után ez az ABBA az első lemeze.

Borítókép: Benny Andersson, az 1970-ben alakult svéd ABBA együttes alapító tagja az ABBA múzeum megnyitóján Stockholmban 2013. május 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!