Kultúra

2020.12.17. 20:10

Szeretet, vidámság, ünnep: dalokban

Szécsi Viktória azt csinálja, amit szeret, énekel. Megtalálta, amit keresett, és adni akar dalaival egy kis vidámságot, szeretetet ebben a nehéz időszakban. Az új feldolgozásukra is ennek szellemében esett a választása.

Fotó: BAKONY ILDIKO

– Kilenc éves lehettem, amikor kapcsolatba kerültem a zenével és már akkor éreztem, hogy különleges helye lesz az életemben – emlékezett vissza az énekesnő. – Részt vettem versenyeken, tehetségkutatókon, melyek után sok pozitív visszajelzést kaptam. Akkor, kisgyerekként hobbiként éltem meg, több mindent kipróbáltam mellette, voltam például gyerekszínész a miskolci színházban. Aztán egyre erősödött bennem az éneklés iránti vágy, egyre jobban lenyűgözött ez a világ. Később Budapestre, a Rockszínházba kerültem, majd az Unisex zenekar énekese lettem. Ez az út kellett ahhoz, hogy kiderüljön számomra, hogy milyen stílus áll hozzám a legközelebb. Ebben nagy segítségemre volt Vihula Mihajlo gitárművész, akivel alakítottunk egy akusztikus duót.

Majd egyre több fellépés következett számukra, sok helyen megfordultak.

– Kezdetben verseket zenésítettünk meg – folytatta Viktória – ezalatt rájöttünk, hogy ez a duó igazán jól és nagy összhangban működik és szerettünk volna egy olyan műsort összeállítani, ahol egyaránt megmutathatjuk az én énektudásomat és Mihajlo virtuózitását. Elkezdtünk saját dalokat is írni, melyeket „rádióbaráttá„ tettünk, azaz nem csak akusztikus, hanem elektronikus köntösbe is öltöztettük. A koncerteken azonban maradtunk az akusztikus formációnál és kiegészítettük a műsorunkat ismert slágerek feldolgozásaival, melyekhez hozzáadtunk egy pici pluszt, egyedi hangzást, mely a saját stílusunkat mutatja meg.

Az énekesnő kifejtette, a próbák mellett sokat ötletelnek, hogy miben tudnának még többet adni a közönségüknek. Például abban, hogy elkezdtek videókat is forgatni a számokhoz.

– Szerettük volna ezt évet úgy kihasználni, hasznossá tenni, hogy az online felületeken is minél több emberhez eljuthassunk. Ennek az egyik lépése volt, hogy novemberben egy Katona Klári sláger feldolgozásához készítettünk videót. Most pedig Karácsonyhoz közeledve szerettünk volna ezután a nehéz esztendő után olyan dallal előrukkolni, ami vidámságot, örömöt ad, így választottunk egy latinos hangulatú karácsonyi klasszikust: a Feliz Navidadot dolgoztuk fel egyedi módon, gitár-ének verzióban.

A közeljövőről is szót ejtett a művésznő: „Még az ünnepek előtt egyik legjobb barátnőmmel, Jancsó Dóra színművésszel Balázs Fecó egyik gyönyörű karácsonyi dalát fogjuk előadni, mellyel szeretnénk mindenkinek áldott ünnepeket kívánni.”

 

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!