Fölszállott a páva

2019.12.13. 13:45

Szurkoljunk együtt!

A Szinvavölgyi Néptáncműhely Prücskök csapata a Fölszállott a páva második középdöntőjében szerepel.

Nagy-Hankó Krisztina

A lelkes táncosok

Forrás: Magánarchívum

A Duna Televízió péntek esti élő adásában a középdöntő harmadik produkciója lesznek, akkor kell szurkolni a lelkes gyerekseregnek – mondta Maródi Attila, az együttes tánctanára. Sárközi táncokkal készültek, amelynek címe: Jönnek a földi boszorkányok.

Adás közben szavazhatunk

Luca napján, péntek 13-án ez kivételesen stílusos, ráadásul 13 fiú táncol a csoportban, remélik, hogy szerencsét hoz a tizenhármas szám – hangoztatta Maródi Attila.

A ruhák nagy része eredeti sárközi viselet, amelyet erre az alkalomra kaptak. Nagy öröm, hogy a gyerekek ebben táncolhatnak. Számos színpadi próba van mögöttük, az élő adás előtt még egy főpróba is, teljes viseletben. A gyerekek nagyon jól bírják, pedig vannak kicsik is köztük. Van olyan kislány, akin hat szoknya van, abban van szinte egész nap.

Itt már nincs helye hibának, hiszen a döntőbe jutás a tét, nagyon szeretnének bejutni. Ha ez sikerül, akkor helyi kötődésű zempléni táncokat mutatnak majd be.

Nagy az izgalom, ezért azt kérik, hogy aki teheti, nézze az élő adást, és szavazzon majd rájuk! Sms-ben vagy a Médiaklikk mobilapplikációján keresztül lehet, kódjuk a 15-ös.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!