Kultúra

2017.03.23. 09:21

Interjú: Dobrády Ákos

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a TNT zenekar frontembere, Dobrády Ákos volt, aki többek között zenei terveiről is mesélt az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere a TNT zenekar frontembere, Dobrády Ákos volt, aki többek között zenei terveiről is mesélt az olvasóknak.

Béres Szabi: Miskolci emlékek?

Dobrády Ákos: Az elmúlt 20 évből rengeteg olyan momentumot ki tudnék emelni, ami Miskolcon történt vel(ünk)em. Mindig remek hangulatú koncertjeink voltak a városban, amire szívesen emlékszem vissza.

Béres Szabi: Hogyan zártad a 2016-os esztendőt?

Dobrády Ákos: Kellően izgalmas volt a tavalyi év, már csak azért is, hiszen útjára indult egy gyerek sorozat a "Minimax” csatornáján márciusban „Kicsi Gesztenye Klub” címen, aminek közel egy éves előkészületei voltak. Eredetileg a Kicsi gesztenye egy gyerekdalnak indult, amit felkérésre írtam, de addig jutottam, hogy "barna a szeme". Végül a kiadó kérésére a TNT lemezen jelent meg, felnőtt dalként továbbírva. Ennek a dalnak köszönhetően szólítanak az utcán a mai napig kicsi gesztenyének. Ezt megelégelve, úgy döntöttem, keltsük életre a karaktert és kezdjenek el arra fókuszálni az emberek.

Jövőre már 12 országban lesz látható a produkció nagy örömömre. Mindemellett a TNT-vel rengeteget koncerteztünk, amely dolog négy évvel ezelőtt indult útnak, egy arénás nagy koncerttel, melynek hatalmas sikere után döntöttük el, hogy összerakunk egy jó kis műsort, amit aztán különböző helyszínekre elviszünk. Ez a "turné” idén is folytatódik, július elsején pedig a Budapest Parkba várunk mindenkit egy nagy show-val, ahol több zenész barátunk is tiszteletét fogja tenni.

Béres Szabi: Zenei fronton mikor várható újdonság?

Dobrády Ákos: A gyerekprodukció mellett egyre inkább szeretnék foglalkozni a szólóprodukciómmal, hisz vannak egészen jó dalok, amik összegyűltek az évek során, valamint van egy kiváló duett nóta is a tarsolyban. Ha album nem is, de kislemez mindenképp várható.

Béres Szabi: Pár éve a Nagy Duettben mint zsűritag szerepeltél, hasonló közegben láthatunk a jövőben?

Dobrády Ákos: Volt erről szó nem is olyan régen az egyik (TV) csatornával, de jelenleg nem fér bele az életembe ez a fajta munka.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!