Kultúra

2016.02.15. 09:06

Egy brit együttes tagjai vesztették életüket egy svédországi autóbalesetben

London - Autóbaleset áldozata lett a Viola Beach brit együttes négy tagja és menedzserük Svédországban - közölte vasárnap a BBC News.

London - Autóbaleset áldozata lett a Viola Beach brit együttes négy tagja és menedzserük Svédországban - közölte vasárnap a BBC News.

A baleset szombaton hajnalban történt a svéd főváros közelében. A gépkocsi az E4-es autópályán haladt Stockholm külterületén, amikor egy 25 méter magas hídról az alatta lévő csatornába esett. Az öt 19 és 32 év közötti férfi holttestét a rendőrök találták meg a vízben. A Warringtonból származó fiúbanda - Kris Leonard, River Reeves, Tomas Lowe és Jack Dakin - pénteken koncertezett Svédországban.

A Viola Beach a Where is the Music? elnevezésű svéd zenei fesztivál vendége volt. Szombaton már a Surrey megyei Guildfordban léptek volna fel.

A balesetben szintén elhunyt menedzser, Craig Terry családja közleményben fejezte ki gyászát és együttérzését a többi elhunyt családtagjainak.

A brit külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy az öt brit autóbalesetben hunyt el Svédországban február 13-án. "Kapcsolatba léptünk a helyi hatóságokkal és támogatjuk az áldozatok családjait ebben a nehéz időben" - mondta.

A hivatalosan 2015-ben megalakult Viola Beach tavaly adta ki Swings & Waterslides című debütáló kislemezét, amit a BBC fiatal tehetségeknek szentelt műsorában is lejátszottak. Egy Facebook-posztjuk szerint márciusban az Egyesült Államokban léptek volna fel.

Tavaly a liverpooli Sound City fesztiválra is meghívták őket, és idén is szerepeltek volna ott.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!