Kultúra

2008.07.24. 13:53

A Campuson a rendőrök szeme!

<p>Debrecen – Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség a Campus Fesztivál környékén, ugyanis a tapasztalatok szerint egy-egy éjszaka több tucatnyian ülnek ittasan volán mögé.</p>

A cél: megfogni őket, így megelőzni az esetleges baleseteket. A hatóság közlése szerint a több napos zenés rendezvényen szórólapokkal, előadásokkal hívják fel a fiatalok figyelmét az ittas vezetés és a kábítószer-fogyasztás veszélyeire.
Magyarországon évente 1200-1300 ember hal meg az utakon. A legtöbb halálos baleset a gyorshajtásból, a biztonsági öv mellőzéséből és az ittasságból adódik. Minden hetedik halálos balesetért ittas sofőr felel, minden tizedik járművezető vezet rendszeresen ittasan, naponta körülbelül negyvenet tetten is érnek.


Elgondolkoztató adat, hogy 2003-hoz képest 11 százalékkal nőtt az ittas vezetések száma. A segédmotorosok a baleseteik 25, a kerékpárosok 22, a motorosok 11,5, a személygépkocsi vezetők 12,5 százalékát okozzák ittasan.
Az alkohol rontja a döntéshozó és koordinációs képességet, lassítja a reakcióidőt és megnehezíti a távolságok helyes megbecslését.


Folyamatosan nő a kábítószer befolyása alatt vezetők száma is. Évente körülbelül 200-an szenvednek diszkóbalesetet. Az áldozatok többnyire tízen- és huszonéves fiatalok.

>
Fotók, videók a 0. napról 0. nap a Campus Fesztiválon 2008.04.24.  0. nap a Campus Fesztiválon 2008.04.24.  Campus Fesztivál 0. nap Video Video Video Video Video Video

Nyitva a kapu a "Sátorvárosba"  Campus Fesztivál 0. nap

Megkérdeztük: Mit vár a fesztiváltól?  Mit vár a Campustól?

Beköltözik a fesztivál - beharangozó

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!