Szponzorált tartalom

2021.11.22. 14:41

Tájékoztatási rend a nem COVID ellátásban fekvő betegek esetében

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!

Forrás: MK

A koronavírus járvány során a betegellátási és kapcsolattartási rend – a fertőzésveszély csökkentése miatt – jelentősen eltér a megszokottaktól.

Intézményünk célja, hogy a reguláris ellátásban részesülő fekvőbetegek hozzátartozói (nem COVID fertőzött betegek) hozzátartozói is folyamatosan információhoz juthassanak a páciensek egészségi állapotáról.

Tisztelettel kérjük az alábbi eljárásrend során együttműködésüket!

Ha az Ön hozzátartozóját nem COVID-19 megbetegedés miatt kezeljük, állapotáról a következő módon tudunk felvilágosítást nyújtani:

  • A beteg felvételekor a beteg vagy az őt kísérő hozzátartozó nevezze meg azt a családtagot, rokont, kapcsolattartót, aki a jövőben tájékoztatást kérhet és kaphat a beteg állapotának előmeneteléről.
  • Kérjük, hogy munkanapokon 11.00 és 12.00 óra között a kék színnel jelzett táblázatból válassza ki a keresett osztályt – ahol hozzátartozója fekszik – és jelezze a tájékoztatási igényét a hozzárendelt telefonszámon. A táblázatot ide kattintva érheti el!
  • Hívását fogadjuk, majd hozzátartozójának azonosítása (név, születési időpont, lakcím) után az Ön által megadott visszahívandó telefonszámot rögzítjük.
  • Minden hétköznap – előzetes megkeresést követően – 14.00 és 15.00 óra között a kezelő orvos visszahívja Önt és felvilágosítást nyújt hozzátartozójának állapotáról. Kérjük, ezen időtartam alatt biztosítsa a telefonos visszahívás lehetőségét.
  • Egy betegről csak egy hozzátartozó-kapcsolattartó irányába tudunk felvilágosítást nyújtani. Telefonhívásunk során a fogadó személyazonosságáról személyes adatainak egyeztetése útján győződünk meg.
  • Ezúton is köszönjük megértésüket és türelmüket!

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!