Szponzorált tartalom

2021.11.22. 12:49

Tájékoztatási rend a Covid-19 járvány ideje alatt – Semmelweis és Szent Ferenc Tagkórház

Tisztelt Betegeink! Tisztelt Hozzátartozók!

Forrás: MK

A koronavírus járvány során a betegellátási és kapcsolattartási rend a fertőzésveszély csökkentése miatt jelentősen eltér a megszokottaktól. Intézményünk célja, hogy a betegek hozzátartozói folyamatosan információhoz jussanak a páciensek egészségi állapotáról.

Tisztelettel kérjük az alábbi eljárásrend során együttműködésüket!

Ha az Ön hozzátartozóját Covid-19 megbetegedés miatt kezeljük, állapotáról a következő módon tudunk felvilágosítást nyújtani:

  • A beteg felvételekor a beteg vagy az őt kísérő hozzátartozó nevezze meg azt a családtagot, rokont, kapcsolattartót, aki a jövőben tájékoztatást kérhet és kaphat a beteg állapotának előmeneteléről.
  • Kérjük, hogy munkanapokon 8.00 és 12.00 óra között az alábbi telefonszámokon jelezze tájékoztatási igényét: a Szent Ferenc Tagkórházban a diszpécseri szolgálat elérhetősége: 06-30/010-38-07; a Semmelweis Tagkórházban a 06-30/010-38-08-as és a 06-30/603-48-81-es számon kérhet információt a hozzátartozó.
  • Hívását fogadjuk, majd hozzátartozójának azonosítása (név, születési időpont, lakcím) után az Ön által megadott visszahívandó telefonszámot rögzítjük.
  • Heti 3 alkalommal (hétfőn, szerdán és pénteken) – előzetes megkeresést követően – 14.00 és 15.00 óra között a kezelő orvos visszahívja Önt és felvilágosítást nyújt hozzátartozójának állapotáról. Kérjük, ezen időtartam alatt biztosítsák a telefonos visszahívás lehetőségét.
  • Egy betegről csak egy hozzátartozó – kapcsolattartó irányába tudunk felvilágosítást nyújtani. Telefonhívásunk során a fogadó személyazonosságáról személyes adatainak egyeztetése útján győződünk meg.
  • Ezúton is köszönjük megértésüket és türelmüket!

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!