Szponzorált tartalom

2021.11.22. 14:09

OLTÁSI AKCIÓHÉT a kórházi oltópontokon (November 22 – 28.)

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében 2021. november 22-e és 28-a között OLTÁSI AKCIÓHETET szervezünk a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 7 óra között.

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a fent említett héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

Az oltatlanok – kivételesen – ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ NÉLKÜL is érkezhetnek az oltópontokra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el, és az oltásuk érkezési sorrendben történik majd.

Azoknak, akik már korábban regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglaló rendszert javasoljuk akár az első, akár a második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni.

A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek oltóanyagot, és azt az üzemorvosok is beadhatják a munkatársaiknak.

OLTÁSI AKCIÓHÉT – részletek

  • Az OLTÁSI AKCIÓHÉT november 22-e (hétfő) és november 28-a (vasárnap) között lesz a kórházi oltópontokon.
  • 101 megyei és városi kórházban várják a pácienseket az oltóhelyek reggel 7 és este 7 óra között.

  • Intézményünk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Oltóközpontja Miskolcon, a Szentpéteri kapu 72-76. szám alatt várja az oltakozni vágyókat.

  • Időpontfoglalással és anélkül is lehet érkezni akár az első, akár a második, akár a harmadik oltásra!
  • Időpontot azok a páciensek tudnak foglalni, akik előzetesen regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon; ugyanakkor időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az OLTÁSI AKCIÓHÉTEN.
  • Az OLTÁSI AKCIÓHÉTEN azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ez esetben őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.
  • Öt vakcina elérhető

  • A kórházi oltópontokon öt vakcina lesz elérhető: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.
  • Ajánlott a harmadik oltás felvétele a korábban oltottaknak

    Az OLTÁSI AKCIÓHÉTEN azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül, akik a harmadik oltásukat is szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta. A védettség ugyanis minden vakcina esetében gyengül néhány hónap elteltével.

    Az oltás folyamatosan elérhető

    A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, akár súlyos megbetegedést is okozhat. Természetesen az OLTÁSI AKCIÓHÉT előtt és után is fel lehet venni az első oltást.

    Kérjük, aki teheti, vegye fel minél előbb!

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!