Friss hírek

2009.07.18. 17:04

Kirepültek a darányi sztár kisgólyák

<p>Kirepültek a darányi sztár gólyafiókák Totyi, Tekergő és Tóbiás. Ezzel a végéhez közeledik a gólya valóságshow. A három kisgólya szülei a világhírű Chuck és Ludmilla még a fészekben vannak, ha kell, gondozzák a kicsiket. A Somogy megyei településen négy éve webkamerát szereltek az iskola tetején lévő gólyafészek fölé. A sztárgólya családot már csaknem másfél millióan látták az interneten.</p>

Totyi, Tekergő és Tóbiás szombaton a fészekben pihentek. Viharban ugyanis ők még nem repülhetnek, csak néhány napja tanulták meg a mozdulatokat.

"Az első kirepülést rengeteg gyakorlatozás előzi meg, felemelkednek, próbálgatják a szárnyaikat és bátorságot gyűjtenek. Valamelyik szülő hívja ilyenkor már őket rendszeresen" - mondta el a Független Hírügynökségnek Cseresznyés Géza, gólyaprojekt-vezető.

Amikor a kicsik az időjárás miatt nem tudnak kirepülni a fészekből a Chuck és Ludmilla eteti őket. A szülőket már szinte nem is lehet megkülönbözteti a fiókáktól. A három kisgólya óriásira nőt. Alaposan megerősödtek, ez kellett is, ugyanis nemsokára indulnak Afrikába.
A gólya valóságshownak tehát két-három hét múlva vége. A rajongóknak jövő áprilisig kell várniuk, hogy újra beleleshessenek a sztár gólyacsalád életébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!